Kolo vyrábějící elektrickou energii? Máme. Cyklomixér? Taky. Zájem o rozmanitost, jídlo pro všechny, slow food? Rozhodně. Ušetře si cestu do Itálie, přijďte na některou z našich příštích akcí.
Jediné, co nemáme, jsou sochy prasat.
Dýňové latté, dýňový guláš, dýňový sirup. Tyhle a další recepty třeba z patizonu nebo cukety, kupříkladu v úpravě pro gril a orchestr, můžete ochutnat v neděli 20. září v Za()hradě. Sklízíme, zpracováváme. Setkání pěstitelů a příznivců. Uděláme oheň, posedíme. Začínáme v 10 hodin a potrváme podle počasí do odpoledne. Na čaj o páté už budeme doma.
Pomozte zahradě držet a navyšovat standard. Peníze použijeme na nájem, nové lopatky, účet za vodu, lektorné… A ať už máte, nebo nemáte nazbyt, podívejte se na červencové fotografie Za()hrady od Marcela Skýby.
Pozvali nás do Dobrého rána. V přenosu se nás ptali na komunitní zahradničení, co děláme a taky jsme ukazovali salát, protože i jiná zelenina než fazole si zaslouží patnáct minut slávy. Kromě samotného pozvání svědčí o rozšířenosti tématu i taxikářova zmínka o ostravské adopci květináčů v centru. Co nám specifický formát živého vysílání umožnil, snažili jsme se přispět. Přidělená role držitelů patentu na provoz společné zahrady nám úplně blízká nebyla, takže jenom dobře, pokud se někdo inspiroval. Jsme pro pestrost. Jinak několik minut v čase budíčku znamená noční cestu do Ostravy, pár hodin spánku na hotelu a snídani cestou zpátky ve vlaku. Ovšem postaráno o nás bylo hezky. I salát si mohl před ranním vstupem trochu odpočinout.